ZanimljivostOvo je najburnija astrološka nedelja u godini

13. maja 2020.by Mira0
https://www.tvojastrolog.com/wp-content/uploads/2020/05/ret.jpg

Astrolozi odavno predviđaju da će 2020. godina biti velika godina: intenzivna, brutalna, puna velikih, svetskih promena. Većina se složila da će najveći pojedinačni planetarni događaj u godini biti vezanje Saturn-Plutona u januaru – retki susret dveju najintenzivnijih i najmoćnijih planeta Sunčevog sistema, što sa sobom donosi velike promene u strukturama na kojima je izgrađeno naše društvo.

Iako bi januar možda održao veliki događaj ove godine, na ličnom nivou, ova bi se nedelja mogla osećati tako intenzivno, ako ne i više od januarskih. Već ovog meseca se mnogo toga astrološki dogodilo. Prošle nedelje otpočeo je novi ciklus pomračenja, koji su povezani sa dramatičnim promenama i prekretnicama, a povrh svega toga, u Škorpionu je bio pun mesec – mesec pod čijim se uticajem dešavaju velike promene i duboki doživljaji te isplivavaju prethodno skriveno emocije. Ova nedelja nudi još drastičnije promene: u nedelju uveče Saturn je stacioniran retrogradno; u ponedeljak je Merkur ušao u Blizance; kasno u utorak uveče, Mars ulazi u Ribe, a Venera postaje retrogradna; a u četvrtak Jupiter retrogradno. Ako nije jasno, ovo je neobično velika količina astrološkog dejstva koja treba da se sabije u rasponu od jedne nedelje. Ali šta ovo tačno znači za nas?

Prvo, kada se toliko planetarnih događaja desi za tako kratko vreme, moraće da se oseća intenzivno, iscrpljujuće, čak i pomalo otkačeno. Promena bilo koje vrste obično je naporna i upravo od nas se sada traži da obradimo više vrsta promena odjednom. Srećom, neke od promena ove nedelje su prilično očigledne, direktno pozitivne.

Konkretno, Merkur – planeta komunikacije i povezanosti – kreće se u znatiželjne, društvene Blizance koji signaliziraju sjajne stvari. Blizanci su prirodni dom Merkura, jedan od znakova gde svoju energiju može najlakše i najistinitije izraziti. Merkur će ostati u Blizancima samo oko dve nedelje, ali dok je ovde, vaše razmišljanje može uskočiti u fokus, oštro i blistavo. Moći ćete se jasno izraziti drugima i koristiti jezik sa zabavom, radoznalošću i radošću.

Ovonedeljni drugi planetarni pomak – akcijsko kretanje planete Mars u sanjive, emocionalne Ribe – mogao bi inicirati promenu vaših pokreta i želja. Dok je Mars u Ribama, vaša energija će verovatno biti manje direktna i indirektnija, vaše želje manje konkretne i fluidnije, ili više duhovne ili apstraktnije. Ovaj period će verovatno biti frustrirajući i razočaravajući ako očekujete da vaši postupci dovode do određenih vrsta linearnog napretka, ali ako se možete otvoriti sanjivosti i neočekivanim mogućnostima, možda ćete biti nagrađeni.

Pored ove dve planetarne, ove nedelje su se retrogradno ugradile i tri planete: Saturn, zatim Venera, pa Jupiter. Pored Plutona, koji je retrogradan od kraja aprila, to će nas dovesti do ukupno četiri planete u retrogradnom kretanju. Ovo možda zvuči zastrašujuće, čak i zločesto, ali u stvari nema ništa loše o planetarnim retrogradama. Iako je lako zamisliti da retrogradno kretanje planetu pretvara u negativnu silu, tačnije je razmišljati o retrogradnosti kao o vrsti niske energije. Umesto da se gura prema spolja, energija planete se okreće ka unutra; dole na zemlji.

Saturn i Jupiter su spoljne planete koje postaju retrogradne jednom godišnje, tokom četiri do pet meseci, i imaju tendenciju da budu povezane sa apstraktnijim, dugoročnim konceptima, a ne sa duboko intimnim ili emotivnim temama. Retrogradnost Saturna traži od nas da razmislimo o onome što smo naučili o našim granicama i našim odgovornostima u svetu; Jupiter retrogradno traži da se odmorimo od nemirne ekspanzivnosti i umesto toga razmislimo o našem intelektualnom i duhovnom rastu.

Ali s obzirom da je Venera jedna od unutrašnjih, ličnih planeta, njen retrogradni period može se osećati više ličnim i neposrednim, a samim tim i težim. Venera je planeta ljubavi, lepote, senzualnosti i novca. Kada postane retrogradna, možda ćete imati prekide u bilo kojem od ovih područja. Očekujte da bi vaši instinkti oko tih tema mogli malo da nestanu. Ono što se čini prelepo za vreme Venere retrogradno, može izgubiti sjaj kad se planeta ponovo usmeri ka napred; ono što se sada čini romantičnim možda će kasnije biti dosadno ili neprivlačno. Loše je vreme za donošenje velikih odluka o vezama ili lepoti (nemojte sebi dozvoliti dramatičnu promenu frizure!), Ali je sjajno vreme da razmislite o svojim željama, kako biste pronašli zaključak za nerešena pitanja iz prošlosti.

Uopšte – sa svim tim retrogradnostima i sa kretanjem Marsa u Ribe – nemojte se truditi da radite više nego što osećate kao da ste u stanju ove nedelje. Postoji potencijal za ogroman rast ako možete samo dozvoliti da se krećete polako, prepustite se da sačekate kako se stvari odvijaju.

Ostavite komentar

https://www.tvojastrolog.com/wp-content/uploads/2018/07/planets_footer.png

Pratite nas