ZanimljivostPogledajmo zabavnije činjenice o ovim znakovima zodijaka i o onome što ih čini tako fascinantnim za čitanje!

11. maja 2020.by Mira0
https://www.tvojastrolog.com/wp-content/uploads/2020/05/bik.jpg

Vodolija
Sama reč ima ‘vodu’ u sebi. Sigurno je to vodeni Zodijak? Ovo je čest mit među ljudima. Znak Vodolije zapravo je vazduh. Poznato je da su žene rođene pod znakom Vodolije u svojoj zemlji snova.

One su strastvene, sjajne i duhovite prirode, ali im takođe može nedostajati empatije i strpljenja. Zbog čudne i prozračne prirode, poznati su po tome što su kreativni i pomalo udaljeni od stvarnosti.

Hipi pokret 70-ih naziva se i doba Vodolije.

Ribe
Simbolizuje dve ribe, znak Riba je stvarni Zodijak koji predstavlja element vode. Ribe su kreativne, strastvene i izuzetno talentovane u svom radu.

Žene Ribe, posebno, mogu biti intuitivne i saosećajne. Međutim, njihova potreba da stave druge na prvo mesto takođe je njihov pad, jer oni previše veruju ljudima.

U grčkoj mitologiji Ribe su povezane sa Boginjom Atinom. Za razliku od drugih bogova, Atina je bukvalno rođena iz Zevsove glave. Ona je potekla iz njegove ogromne migrene, potpuno odrasla i spremna za borbu.

Ne samo da je bila Boginja rata poput svog brata Aresa, već je bila zadužena za mudrost, matematiku, hrabrost i civilizaciju. Oh, i ona je takođe bila Zevsovo najdraže dete.

Ovan
Ovnove nije lako ukrotiti. Oni su žestoki, nezavisni i slobodoumni. U starim kalendarima, pa čak i po savremenim standardima, Ovan je znak zodijaka koji započinje mesecima proleća. Dakle, tehnički je prvi horoskopski znak.

Zbog takmičarske prirode Ovna, znak je povezan sa grčkim Bogom rata, Aresom. Iako je bog bio poznat po nasilju i ratu, bio je poznat i po ljubavnoj vezi s Afroditom.

Svakako je prenosio svoje osobine svim Ovnovima po svetu!

Bik
Žene Bik su okarakterisane kao izuzetno lepe i pomalo previše raspoložene kada je reč o seksualnim potrebama. Vladar je Aresova devojka Afrodita, Boginja ljubavi, žene Bik su strastvene i vole bezuslovno.

Sa druge strane, Bik je izuzetno posesivan i ljubomoran. Sama Afrodita je bila poznata kao izuzetno ljubomorna osoba.

Njena ljubomora izazvala je mnoge ratove, uključujući i poznati Trojanski rat. Tako prezir Bika možda baš i nije najbolja stvar.

Blizanci
Blizanci žene mogu biti ili večno optimistične i zabavne ili u nekoj vrsti melankolije. Uvek su u dva uma, nesposobni da odluče šta da izaberu.

Vole da putuju i da istovremeno organizuju putovanja, ne mogu da se odluče na jedan plan. Potrebne su im posebne smernice, a nejasnost samo povećava njihovu zbrku.

Rak
Žene rođene pod znakom Raka mogu izgledati kao snobovi, tvrdoglave i udaljene. Zarada njihove vernosti je dug put, ali jednom kada ona nekome veruje, biće verna celom životu.

Njima vladaju osećanja i stoga su užasni u skrivanju svojih misli. Ako je Rak besan, svi će to znati samo po njegovom izrazu lica.

U grčkim mitovima Rak se pripisuje boginji Heri. Hera je bila poznata po svom raspoloženju, ali takođe je bila nežna i zaštitnička kada je trebala biti. Iako je volela sopstvenu decu, ne bi oklevala da baci svoje neprijatelje lavovima!

Razlog zbog kojeg je Rak znak rak je taj što je poslala raka da ugrize svog polu sina Herkula iz osvete.

Devica
Devojački znak, Devica, predstavlja odanost. Žene Device izuzetno su marljive i odane. One su posmatrači i praktičari. Međutim, takođe im može nedostajati samopoštovanje i retko uživaju u životu.

U grčkom mitu znak Djevica se povezuje sa Persefonom, osuđenom kraljicom podzemlja. Kad ju je Had oteo, majka ju je pokušala vratiti.

Rastrzana između ljubavi prema Hadesu i svojoj majci, Persefonija nije bila u stanju da odluči o svojoj sudbini. Kao rezultat toga, ona mora da provede pola meseca sa majkom, a drugu polovinu sa Hadom u podzemlju.

Vaga
Žene Vaga su avanturisti i razigrane. Svakog dana vole život iznova! Dragi kamen povezan sa Vagom je sivi kvarc koji predstavlja nemirnu prirodu Vage.

Uvek moraju biti u akciji i u bekstvu.

Škorpija
Astrolozi su Škorpiona oduvek videli u negativnom svetlu jer je suviše zloban i mračan. U stvarnosti, žene Škorpije su samo intenzivne u pogledu svojih osećaja. Harizmatični su i odaju auru elegancije.

Uprkos negativnosti oko Škorpije, oni su otporni. Predstavlja ih životinja Škorpion za koju se zna da je ubola samu sebe kada je baćena u vatru. Takođe ih predstavlja Orao, za koga se zna da nikada ne odustaje od borbe.

Strelac
Žene Strelci su izuzetno iskrene, samouvjerene i isijavaju magnetizam. One su lake i lako se kreću dalje. Njihov šarm sigurno može rastopiti svačije srce!

Međutim, mogu biti previše energične. Lako im je dosadno i u žurbi da krenu napred, mogu naštetiti drugima.

Jarac
Žene Jarčevi poseduju mudrost i izuzetno su snalažljive. Imaju grubi eksterijer, ali su u osnovi mekane prirode. Žene rođene pod znakom Jarca su verne svojim verovanjima i više vole da ostanu kod kuće, nego da skitaju.

Međutim, mogu biti lako nerazumeni zbog svojih stoičkih izraza. Teško komuniciraju. Mali osmeh ponekad može učiniti da se ljudi osećaju opuštenije sa vama.

Ostavite komentar

https://www.tvojastrolog.com/wp-content/uploads/2018/07/planets_footer.png

Pratite nas