ZanimljivostPostoji li kosmička veza između konjunkcija Jupitera i Plutona (susreta) i izbijanja pandemije? Istorija otkriva iznenađujući trend.

4. aprila 2020.by Mira0
https://www.tvojastrolog.com/wp-content/uploads/2020/04/20954588_web1_coronavirus-globe-1280x854.jpg

Kroz istoriju su se najveće pandemije poklopile sa ovom vezom. Ovo su susreti globalnog Jupitera, planete širenja i znanja i senovitog Plutona koji vlada svim stvarima skrivenim i zakopanim.

4. aprila Jupiter i Pluton sklopiće svoju prvu od tri veze u Jarcu. U astrološkom govoru, konjunkcija se javlja kada se dve ili više planeta tačno podudaraju u istom horoskopskom znaku. Ova unija spaja svoju energiju – te daje različite rezultate, u zavisnosti od planeta o kojima je reč.

tri konjunkture Jupiter-Pluton iz 2020. godine biće:
4. aprila: Jarac 24 stepena
30. jun: Jarac 24 stepena
12. novembar: Jarac 22 stepena
Jupiter je putovao u blizini Saturna, Plutona i Južnog čvora cele godine, ali u aprilu stiže prva zvanična konvergencija. U Jarcu, znaku vlade, struktura i ekonomije, ovaj planetarni savez već otkriva svoj trag. Započelo je 12. januara 2020. godine, vezom Saturn-Pluton koja bi sada mogla razvući još jedno poglavlje svoje sage.

Konjukcije i mitologija Jupiter-Plutona: Nebo susreće pakao?
Jupiter, planeta globalnih veza, proširuje se šta god da dodirne. U rimskoj mitologiji Jupiter (Zevs kod starih Grka) je bog svih bogova – vladar neba i groma.

U mitologiji, Pluton (ili Hade, Grcima) je bio bog podzemlja. Astrološka nauka tvrdi da Pluton vlada svim stvarima skrivenim – od virusa do vladinih zavera. Ovaj mistićni znak upravlja smrću, preporodom i preobražajem koji „izdiže iz pepela“.

Za vreme konjunkcije Jupiter-Pluton (susret), nebo i pakao se u osnovi spajaju.

Možda je pandemija naše čistilište.

Zaista živimo u suspendovanom stanju dok smo u izolaciji i jedva čekamo odgovore, komplete za testiranje, razvoj vakcina, sanitetski materijal i još mnogo toga.

Konjunkcije Jupitera i Plutona nastaju svakih 13 godina. Ove dve planete poslednji put su se povezale u Strelcu sredinom decembra 2007. Iako nije svaki susret prilično aktualan, neke od najrazornijih zaraza u istoriji zaista su povezane sa vezama Jupitera i Plutona.

Oprezno optimistične vesti? Nekoliko ovih pošasti takođe je doseglo vrhunac tokom ovih tranzita i zaustavilo se nakon što su Jupiter i Pluton razdvojili putove. Uz tmurne naslove o rastućim stopama infekcije i nedostatku medicinske opreme i zaštitne opreme teško je zadržati nadu.

Šta nam je istorija pokazala tokom prethodnih astroloških ciklusa, kada su Jupiter i Pluton bili rame uz rame dok je izbila pandemija.

Pandemija gripa 1918. godine: Jupiter i Pluton u raku
U januaru i februaru 1918. Jupiter i Pluton zajedno su putovali u Rak, horoskopski znak koji vlada SAD-om. Pandemija gripa, koja se takođe zvala španska groznica, izbila je za to vreme, zarazivši oko 500 miliona ljudi – jednu četvrtinu svetskog stanovništva – i rezultirajući 50 miliona smrtnih slučajeva širom sveta.

Španski grip bio je prva od dve pandemije izazvane virusom gripa H1N1; drugi je svinjski grip 2009. Kada je prvi slučaj svinjskog gripa otkriven početkom 2009. godine, Jupiter i Pluton bili su na kratko obojica u Jarcu, iako nisu bili bliski.

1981 epidemija HIV-a: Jupiter i Pluton u vagi
1981. u SAD je stigla epidemija HIV-a, koja je i dalje jedna od najvećih svetskih pandemija, koja je pokrenula AIDS krizu. Jupiter i Pluton sklopili su se u oktobru i novembru 1981. godine u znaku Vaga, u znaku odnosa.

Ubrzo nakon sledeće konjunkcije Jupiter-Pluton, 2. decembra 1994., američka Uprava za hranu i lekove (FDA) odobrila je oralni test za HIV, prvi test na antitelo. Ova konjukcija dogodila se u Škorpiji, koja vlada seksualnim organima. Do 1995. godine komplikacije od AIDS-a su bile vodeći uzrok smrti odraslih od 25 do 44 godine.

Kako bi se 2020. godine moglo povezati – Jupiter-Pluton
4. aprila Jupiter i Pluton sklapaju prvu od tri veze. Moguća su dva scenarija.

Mogućnost spajanja Jupiter-Pluton 1:
Globalni Jupiter širi se, povećava. Pluton upravlja nevidljivom carstvom i bilo čim skrivenim u senci, poput virusa. To je takođe vladar smrti. Na ovaj datum mogli smo videti vrhunac u slučajevima COVID-19 u oblastima koje još nisu teško pogođene.

Mogućnost povezivanja Jupiter-Pluton 2:
Optimistični Jupiter otkriva ono što je skriveno, podiže nas i daje nadu. Možda ćemo čuti mnoštvo pozitivnih informacija, poput napretka ka vakcini, isporuke sanitetskog materijala zdravstvenim radnicima ili ponovnog otvaranja određenih malih preduzeća (Jupiter pravila preduzetnike). Međutim, čuvamo se od prevelike euforije.

Na njihovom drugom poravnanju 30. juna, i Jupiter i Pluton biće retrogradni. Retrogradnje unutrašnjih planeta (Merkur, Venera, Mars) imaju reputaciju u stvaranju haosa. Ali kada se spoljašnje planete sporo kreću retrogradno, to zapravo može doneti poboljšanja.

Kasni jun ima i druge potencijalno pozitivne tranzite. Venera, planeta ljubavi i društvenih okupljanja, završava šestonedeljnu retrogradnost u Blizancima 25. juna. Blizanci su međuljudski vazdušni znak i kada se Venera okreće retrogradno 14. maja, prijatelji i parovi će se boriti za ponovno spajanje. Blizanci vladaju plućima i rukama – dve oblasti tela koje su bile centralne u krizi COVID-19.

Saturn, koji vlada granicama i barijerama, napustiće vazdušni znak Vodolija 1. jula, a neće se vratiti do decembra 2020. Podignutim restriktivnim uticajem, možemo bukvalno i figurativno osećati kao da možemo „ponovo disati“. (Ovo se podudara sa istraživanjima koja pokazuju da se virus tokom toplijih meseci povlači.)

Vodolija je znak grupa, prijateljstva i društvenih postavki – Saturn (planeta granica) donosi kraj socijalnom distanciranju. Kako se Saturnove kapije podižu na nekoliko meseci, javna okupljanja mogu da se nastave. Ali oprezno, jer će se Saturn vraćati Vodoliji od 17. decembra 2020. do marta 2023. godine.

Ostanite kod kuće!
Mislite na sebe i druge. Dolaze bolji dani.

Ostavite komentar

https://www.tvojastrolog.com/wp-content/uploads/2018/07/planets_footer.png

Pratite nas