ZanimljivostKom ljubavnom stilu pripada vaš znak

11. oktobra 2019.by Mira0
https://www.tvojastrolog.com/wp-content/uploads/2019/10/1122.jpg

Kao što je svaka ličnost jedinstvena, tako se i njihovi načini izražavanja naklonosti značajno razlikuju.
Jednostavno rečeno, ako bi svi voleli na isti način, svi bi bili zaljubljeni u sve oko sebe. Ali to nije slučaj.

Kako volimo privlači koga volimo.

Na primer, neko može da voli uslovno; neka se ljubav može ugušiti, dok bi neko drugi mogao dati puno prostora za procvat veze.

Neki stavljaju fizičku intimu iznad emocionalnih potreba, dok se drugi možda više zalažu za intelektualni odnos.

Ako ste u nezadovoljavajućoj vezi koje biste se samo želeli osloboditi, to znači da vas dvoje niste u sinhronizaciji oko toga kako se volite.

Ljubav je prvenstveno 6 vrsta – Agape, Eros, Ludus, Mania, Pragma i Storge.
Kako sada razumemo stil jedne osobe? Bilo bi poželjno proveriti njegovu ličnost, ali to zahteva mnogo vremena. Drugi je provera horoskopskog znaka i imali bismo grubu procenu u našim rukama. Neko može imati dva ili više načina ljubavi, ali uvek će imati jedan dominantan stil. A ako ste ljubavnik te osobe, možda biste se više mogli upoznati sa njom.

1. Agape
Devica i Vaga
Često poznat među hrišćanskim misliocima kao dobročinstvo, agape obuhvata koncept altruizma koji je definisan kao nesebična briga za dobrobit drugih ljudi. Agape je u ranom hrišćanstvu bila trpeza na koju je svako dobrodošao. Ovaj divan običaj postao je simbol univerzalne ljubavi.

Kad to podrazumeva međuljudsku vezu dva partnera, to znači nesebičnu ljubav gde stavljate potrebe svog ljubavnika preko svojih. Osećate zahvalnost zbog njihovog prisustva u vašem životu.

2. Eros
Ovan
Ovo definiše konstrukciju moderne ljubavi i romantike.
U grčkom mitu, to je oblik ludila koje je stvorila jedna od Kupidovih strela. Sadrži ljutu, strasnu i jako senzualnu ljubav.

U osnovi, to je faza medenog meseca u bilo kojoj vezi u kojoj vam se čini da je vaš partner idealan partner koga ste tražili ceo život.

U ovoj fazi ljubavi gledate svet kroz zatamnjena stakla, i šta god da vidite, vizija je ispunjena sunčevim sjajem i iskrama.

Nije pogrešno zamisliti sebe u utopijskim okolnostima, ali ova faza nas često zaslepi od stvarnosti, pa odatle izraz „slepo zaljubljeno“.
S nestrpljenjem čekate da budete sa svojim ljubavnikom i već ste pretpostavili sledećih trideset meseci svog života s njima.

Ovnovi, govorimo o vama. Puni ste ljubavi i vaša strast vam diktira. Nije vaša greška ako vaš partner to ne razume.

3. Ludus
Strelac i Škorpija
Ludus je razigrana ljubav koja uključuje aktivnosti kao što su zadirkivanje, otvoreno koketiranje, zavođenje i druženje.
Fokus je na zabavi i opuštanju, bezbrižno osećanje u društvu jednih drugih.
Odnos je bez očekivanja, razmatranja i obećanja. Ne zanima vas mnogo o emocionalnim uključenjima i nemate želju bilo koji seksualni susret pretvoriti u nešto trajno.

Jednostavno prelazite s jedne na drugu osobu tražeći uzbuđenje, novosti koju donosi svaki novi susret.

Ako ovo čitate, Strelac i Škorpion, morate znati o čemu pričamo. Iako deluje da Škorpion traži dubinu u vezi, najčešće je strast ono što ga zadrži pored određene osobe.

4. Mania
Rak, Ribe i Bik
Izraz je uvek povezan sa ogromnošću nečega. Umesto ozbiljnosti, manija nudi vrstu ludila.
Reč koja najbolje opisuje ovu vrstu ljubavi je opsesija. Jer, ljudi čiji je stil manija, jednostavno žele sve doživeti i to odmah. Oni žele da ih maze, brinu o njima i uvažavaju. Oni žele da uzvrate s istim žarom, ne razumejući činjenicu da postoje neke individualne razlike u stilu ljubavi.
Rak voli naklonost. Oni vole da daju sve ali i da sve uzmu. Sviđa im se kada neko ceni trud koji su uložili u bilo šta i postanu pomalo razočarani kad im se usluga ne vrati.
Ribe žele da dožive sve što dolazi u vezi. Kada vole, dozvole da ih partner – „vedri i oblaši“. Njihovo raspoloženje zavisi isključivo od toga da li su tog dana dobili pažnju i ljubav ili ne. Bik jednostavno želi odmah dokaz da je veza večna i ima budućnost.

5. Pragma
Blizanci i Jarac
Kao što ime sugeriše, vi ste praktični i logični kada je u pitanju sve, čak i ljubav.
Ovde seksualna privlačnost ima zadnje mesto a zajednički ciljevi, kompatibilnost, čestitost su faktori koji odražavaju želju za stalnom vezom.

Merite prednosti i nedostatke i nikada ne dozvolite da vaše srce kontroliše vaše postupke.

Iako to može izgledati mehanički i ne previše uzbudljivo, nekako uvek uspete da završite na sigurnom nakon provale. Možda niste srećni zbog toga, ali bar vam je glavna mirna.

Obično su Blizanci neverovatno pragmatični u svojim odnosima i uvek rade na tome da se učini još praktičnijim. Ako ste Jarac, onda vam, naravno, treba malo vremena pre nego što planirate da preduzmete bilo šta u svojoj vezi; nakon pažljivog i intenzivnog razmatranja.

6. Storge
Lav i Vodolija
Storge (‘store-gae’), ili porodična ljubav, je vrsta ljubavi koja se nalazi između roditelja i dece. Razlikuje se po tome što je, naročito sa mlađom decom, jednostrana i iskrena.
U partnerskom odnosu, ova vrsta ljubavi je za ljude koji u bilo kojoj vezi traže emocionalnu bliskost.

Želite da budete prijatelj sa svojim partnerom pre nego što išta drugo budete. Želite taj nivo poverenja i povezanosti pre nego što krenete u vezu.

Čak i nakon što stupite u vezu, još uvek ne želite da prestanete da budete prijatelji.

Lav je savršen za ovu vrstu ljubavi. Lojalni ste i izuzetno ljubazni.

Ostavite komentar

https://www.tvojastrolog.com/wp-content/uploads/2018/07/planets_footer.png

Pratite nas