ZanimljivostŠta se dešava na nebu u Septembru

6. septembra 2019.by Mira0

Ne morate biti učenik da biste osećali energiju „povratak u školu“ koju donosi sezona Device. Nakon savladavanja emocionalnih talasa Raka (i sezone pomračenja) i sunca u Lavu, vreme je da se stvari srede, rutina vrati i prionemo na posao. Ovog leta doživeli smo sjajan osećaj rasta – ponekad kroz gubitak, ponekad intenzivno istraživanje – a sada kada naši ciljevi izgledaju drugačije, spremni smo da radimo na njihovom sprovođenju u stvarnost. Znak Device je takođe povezan sa fizičkim zdravljem, pa je ovaj mesec savršeno vreme da se ispita kako brinemo o sebi. Od kondicije preko nege do ishrane, u ovom trenutku je važno posvetiti se našem telu.

Kosmički, ovaj mesec je sjajno vreme da se stvari završe. Sunce u Devici pomaže nam da sagledamo detalje. To je praktičan, marljiv i analitički znak koji nas organizuje za ostatak godine. Saturn kreće direktno ovog meseca, posle četiri meseca retrogradnog kretanja, vreme koje je dovodilo u pitanje autoritet i nerešena pitanja. Hijerarhije i strukture moći su sada pravednije i uravnoteženije, pa se osećamo podržani u obavljanju potrebnih poslova.

Snažna doza energije Vage je na nebu sredinom meseca, neposredno pre nego što počne sezona vage. Sa Merkurom i Venerom u znaku koji označava ravnotežu, pitanja ljubavi i komunikacije, pružena nam je prilika da pronađemo osećaj ravnoteže. Ovo je važno, jer analitička energija Device može nas učiniti anksioznim ako nema protivteže koju Vaga pruža. Između Vaga i Device, tokom septembra postoji nekoliko planetarnih aspekata koji nas izazivaju da preispitamo svoj svet fantazije i unesemo osećaj utemeljenosti u svoje snove. Ovog meseca zvezde podržavaju ono što gradimo iz temelja razumom i napornim radom.

Postoji osećaj napetosti između praktičnosti i želje 10. septembra, kada se sunce u logičkoj Devici suprotstavi retrogradnom Neptunu u sanjivim Ribama. Možda ćete se osećati razapetim između činjenja onoga što znate da deluje i praćenja svojih apstraktnijih ambicija.

13. septembra, pun mesec u Ribama pokreće buru kosmičke aktivnosti. Osećanja mogu biti jaka tokom osetljivog meseca Riba, zato odvojite vreme i prepustite se mašti. Merkur i Venera ulaze u Vagu, vraćajući ravnotežu u odnose, komunikaciju i novac. Ovo je sjajno vreme da razgovarate o tome šta želite u vezi, jer ćete biti spretni i u slušanju i govorenju svoje istine. Proslavite lepotu u svim njenim oblicima upravo sada. I na kraju, ništa ne vredi da se Mars u Devici trenutno suprotstavlja Neptunu u Ribama, tako da pribavite sve informacije koje možete da pribavite a u cilju što racionalnije odluke.

Nakon malo više od četiri meseca retrogradnosti, Saturn će 18. septembra konačno otići direktno u Jarca. Ovo je zamah koji vam je potreban da se fokusirate i konačno izborite sa svih projektima koje ste odugovlačili. Nerešena pitanja (Saturn je planeta karme, na kraju krajeva) će se rešavati, što vam omogućava da krenete napred. Sve što ste naučili u poslednjih nekoliko meseci sada se može sprovesti u delo.

Može doći do osvešćenja i realnost vam može otvoriti oči 21. septembra, kada Jupiter u Strelcu trguje Neptunom u Ribama. Ovo smeštanje nas izaziva da se suočimo sa realnošću naših snova. Naravno, sjajno je sanjati velike snove – ali da li se zavaravamo na način koji nas zapravo sprečava da idemo napred? Ovo je dobra šansa za vežbanje fleksibilnosti. Dosad ste proveli mesec organizovano, zato verujte da ste napravili sistem koji će vas podržavati tokom uspona i padova. Budite realni i ne zaboravite da budete ljubazni prema sebi.

Sezona vaga započinje 23. septembra kada sunce uđe u znak vage. Vreme je za neku kosmičku ravnotežu! Budite oprezni da se ne zaglavite u neodlučnosti. Ovaj mesec govori o umetnosti donošenja odluka.

Mladi mesec u Vagi 28. septembra odlično je vreme za nove početke. Zapitajte se da li u vašem životu postoje područja koja zanemarujete – ako je tako, ovo je trenutak da pomerite fokus i osigurate da živite ceo i dobro zaokružen život. Venera u Vagi takođe nadahnjuje razgovore o ljubavi i putovanjima.

 

Srećno!

Ostavite komentar

https://www.tvojastrolog.com/wp-content/uploads/2018/07/planets_footer.png

Pratite nas