ZanimljivostHronike neba Od 10. do 16.06.2019.

11. juna 2019.by Mira0

Nedelja počinje Mesecom u znaku Device te je naglašena atmosfera reda, rada, služenja, samousavršavanja. Fokus je na zdravlju, obavezama, službi.

Sunce u opoziciji sa Jupiterom ukazuje na krize vezane za moral ili finansije. Otvara ,,vrata,, preterivanju u bilo kom smeru – velikodušnosti ili pohlepi.

Možemo svedočiti propuštenim prilikama zbog sujete, ponosa ili davanju obećanja koja nije moguće ispuniti. Biti zahvalan za ono što se ima i što se može dovoljno je da se oseti radost, te vidi lepota u svemu što nas okružuje.

Utorak i sredu Mesec je u znaku Vage, sada je lakše pronaći tačku ravnoteže, naći balans tamo gde se osećamo neuravnoteženo, neodlučno, tamo gde se previše oslanjamo na druge.

Dobar period za dogovore, pregovore, pronalaženje rešenja i kompromisa. Sad se jasno vidi i razume kad je dosta, kada je potrebno stati.

Sreda – Mesec je u kvadratu sa Marsom, Saturnom, sekstilu sa Jupiterom i trigonu sa Suncem. Kvadratu sa Plutonom.

Puno aspekata sa Mesecom govori o danu punom različitih događaja. Sasvim sigurno – danas nikome nije dosadno.

Neko će se ljutiti, neko biti depresivan i patiti. Kod drugih se rađa nada, vera u povoljan ishod, rešenje finansiske situacije, odlazak na put. Ili, bar dobre vesti.

Dan pun izazova, ipak, lako je izraziti emocije i pronaći prihvatljivo rešenje u kome nisu svi zadovoljni ali moguće se je sporazumeti. Makar uz posredovanje treće osobe – np. astrologa.

Teško je uhvatiti momenat kada se gubi kontrola, kada su impulsivne reakcije dominantnije od svesti da je izražavanje besa kontraproduktivno.

Mesec prelazi u znak Škorpiona u četvrtak i tu ostaje do subote. Oseća se atmosfera isključivosti, sumnjičavosti, emocionalne zahtevnosti.

Prozvani su svi oni sa natalnom pozicijom Meseca u ovom znaku a vidljivo je nastojanje da se zadrži kontrolu na površini tako što se potiskuju svi sadržaji koji deluju uznemirujuće i neprihvatljivo.

Vreme je da se suočimo sa potisnutim sadržajima unutar psihe, da prihvatimo stvari onakvima kakve jesu kako bi dobili mogućnost za oporavak kroz otpuštanje.

Opozicija sa Uranom u četvrtak stvara uslove za nemir i provokaciju. Ali i šansu da se oslobodimo od uslovljenosti kroz neočekivane, iznenadne događaje.

U petak Mesec povezuje opoziciju Marsa i Saturna – akcija nije najbolje utemeljena ali namera pomaže da se suočimo sa preprekama i prevaziđemo ih na putu ka ostvarenju teških ciljeva kroz skromnost, spremnost da se istrpi, sačeka i prihvati, možda izgleda da je van naših mogućnosti, ipak, baš tada postaje dostupno.

Subota

Energiju blokiranu strahovima zamenjuje stanje euforije, pronalaženje svrhe ili misije.

Atmosfera poleta i entuzijazma iznova inspiriše nekadašnju nadu u povoljan ishod date situacije.

Nedelja će pokazati ima li osnova verovati u srećan završetak nečega ili je sve to, ipak, bila greška, zabluda, iluzija.

Merkur u opoziciji sa Saturnom a trigonu sa Neptunom budi ,,sećanja,, na teške reči izgovorene u momentu brige, depresije. Ali i na šansu da danas oprostimo i otpustimo sve ono čime su nas preci opteretili, što su nam u amanet ostavili. A što nepotrebno nosimo u sebi, kao Atlas držeći na svojim plećima mračne misli ili život posvećen brigama a da to, zapravo, nema sa nama nikakve veze.

Piše:

Joksimović Tanja; ISAR CAP, profesionalna astrologija.

Sva prava zadržana.

 

Ostavite komentar

https://www.tvojastrolog.com/wp-content/uploads/2018/07/planets_footer.png

Pratite nas